Промена на власта во Полска, нов премиер е Доналд Туск

Речиси два месеца по парламентарните избори во Полска, Доналд Туск денеска треба да го претстави својот кабинет и да даде владина изјава.

Прочитајте повеќе

Повеќе од 30.000 починати во Газа, најголем дел се жени и деца

Во своето дневно ажурирање во четвртокот, Министерството соопшти дека во последните 24 часа биле убиени …