Руска офанзива во Харков: „Жестоки борби на целиот фронт“

Руска офанзива во Харков: „Жестоки борби на целиот фронт“

По почетокот на руската офанзива во регионот на Харков, украинското Министерство за одбрана тврди дека руските напаѓачи се одбиени.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

Колку реформи, толку пари, е мотото на новиот План за раст на земјите од Западниот …