СДСМ: ДПМНЕ сака да не врати назад во времето на Хунзите и „Скопје 2014“

СДСМ: ДПМНЕ сака да не врати назад во времето на Хунзите и „Скопје 2014“

Соопштение за јавност на СДСМ

Ништо не е променето во ДПМНЕ.

На митинзите на ДПМНЕ и Силјановска е истата кореографија од времето кога се носеа Хунзи и кога им се правеше пречек на скопскиот аеродром, а граѓаните Македонци се претставуваа како нивни големи наследници.

Тоа е истото време на грабежот од „Скопје 2014“ и историскиот инженеринг на ДПМНЕ.

ДПМНЕ е истата режимска партија.

Со ДПМНЕ е можно само враќање назад во изолација и режим, во темното минато на недемократските процеси и далеку од ЕУ.

Прочитајте повеќе

Четворица кандидати за пратеници во битка за две пратенички фотелји

Четворица кандидати за пратеници во битка за две пратенички фотелји

Рокот на Управниот суд, во кој треба да одлучи дали се прифаќаат приговорите на ДИК …