СДСМ: Со ДПМНЕ се влошува безбедносната состојба во земјата

СДСМ: Со ДПМНЕ се влошува безбедносната состојба во земјата

Соопштение за јавност на СДСМ

Се влошува безбедносната состојба во Македонија. Само 2 месеци откако ДПМНЕ и Тошковки ја преземаа одговорноста на улиците владее хаос.

Во само два месеца, се случи свирепо убиство на младо момче, убиства и пресметки на криминални групи, опожарени возила, а денеска и пукање.

ДПМНЕ не се способни да ја гарантираат безбедноста и сигурноста на граѓаните.

Загрозувањето на иднината на граѓаните ќе доведе до нови ризици, налик на 11 годишното владеење на ДПМНЕ кога стравувавме од секојдневни тепачки во градските автобуси, поттикнување на меѓуетничка нетрпеливост и кога МВР беше ставена во целосна услуга на Белата палата.

ДПМНЕ е единствено способна сѐ досега вложено за европска перспектива на државата, да го сруши за миг.

Граѓаните не сакаат неизвесност и несигурност, сакаат безбедни улици, сигурност и стабилност.

Прочитајте повеќе

Филипче-Пендаровски

Пендаровски за Филипче: Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции

„Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции, неговите дијагнози, неговите операции. Просто кажано, станува …