Со закон ќе мора да се вработи прворангираниот на конкурс во јавниот сектор

Со закон ќе мора да се вработи прворангираниот на конкурс во јавниот сектор

Министерот во МИОА, Азир Алиу, денеска ги образложи новините во Законот за јавниот сектор и Законот за административни службеници

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …