Српската опозициска лидерка Мариника Тепиќ десетти ден штрајкува со глад

Српската опозициска лидерка Мариника Тепиќ десетти ден штрајкува со глад

Тепиќ во изјава за телевизијата Н1 вели дека нејзината одлука да штрајкува не е насочена кон домашните институции, туку кон меѓународната заедница

Прочитајте повеќе

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Во Хрватска денеска (17 април) се одржуваат редовни парламентарни избори на кои право на глас …