лекари

Светски ден на здравјето: Пред 20 години имало 18.000 лекари, сега има околу 6.000

Една третина од специјалистите гинеколози што завршуваат си одат. Платите и условите кај нас се тие. Но, ако си најдат убава специјализација, ако положат за јазик, си заминуваат. Подмладок има, но се намалува бројот, а ние треба да растеме. Пред 20 години имавме 18.000 лекари, сега сме 6.000, вели д-р Горан Димитров, претседател на Македонското лекарско друштво

Прочитајте повеќе

Меѓународниот кривичен суд побара апсење на Бенјамин Нетанјаху и лидерот на Хамас

Меѓународниот кривичен суд побара апсење на Бенјамин Нетанјаху и лидерот на Хамас

Меѓународниот кривичен суд ги обвинува лидерите на Израел и Хамас за воени злосторства и злосторства …