Тајван погоден од тајфун со рекордни ветришта

Тајван погоден од тајфун со рекордни ветришта

На Тајван беснее тајфунот Коину, со налети на ветер од над 340 километри на час, најсилни досега забележани на тој остров.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …