Талевски: ВМРО-ДПМНЕ е злосторничко здружение а Белиот дворец арамиско гнездо

Талевски: ВМРО-ДПМНЕ е злосторничко здружение а Белиот дворец арамиско гнездо

„ВМРО-ДПМНЕ е дефиниција за расипничко трошење на парите на граѓаните, а арамиското гнездо, Белиот дворец, е изграден со злоупотреба на парите на граѓаните“, изјави пратеникот на СДСМ, Миле Талевски на денешната собраниска седница.

„ВМРО-ДПМНЕ е партија која има 400 обвинети партиски функционери за кои се покренати обвиненија за сторен криминал и злоупотреба на службената положба, за периодот кога биле на власт. Е така сте ги трошеле парите на граѓаните, за што постојат и четириесетина признанија на функционери од ВМРО-ДПМНЕ. За сето тоа има пресуди со вкупно над 150 години затвор, исто така за функционери на ВМРО-ДПМНЕ“, рече Талевски.

Тој истакна дека во ВМРО-ДПМНЕ ништо не се менува, а доказ за тоа е начинот на кој ја практикуваат локална власт.

„Во 80 отсто од општините ВМРО-ДПМНЕ е на власт. Прво на што се сопнавте беше криминалот и корупцијата, со Данела Арсовска се скаравте за тендер, за тоа кој да земе провизии“, посочи Талески.

Прочитајте повеќе

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Дневниот ред на конститутивната седница, според Деловникот, ќе има три точки односно избор на Верификациона …