Утопија претворена во реалност – градските власти на Виена нудат дом за секого

Утопија претворена во реалност – градските власти на Виена нудат дом за секого

Општествениот социјализам кој го започнаа социјалдемократските власти во 1920-тите години денеска на Виена и го донесе епитетот на град со најквалитетни услови за живот во светот, без урбанистички хаос и градежни шпекуланти кои ја диктираат цената на домовите

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …