Секој ден лекарите препишуваат по околу 5.100 кутии дијазепам

Секој ден лекарите препишуваат по околу 5.100 кутии дијазепам

Евидентно е дека секоја година се зголемува бројот на издадени рецепти за лековите за висок притисок и лековите за смирување  

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …