Забраната за примање невакцинирани деца во градинка во време на епидемија, не е дискриминација

Забраната за примање невакцинирани деца во градинка во време на епидемија, не е дискриминација

Кога е прогласена епидемија, државните органи имаат овластувања да постапуваат според Законот за заштита на населението од заразни болести односно да забранат невакцинираните деца да доаѓаат во градинките

Прочитајте повеќе

Затвор Шутка

Откриен еден од осомничените за тешка кражба на сеф во Скопје

Ноќта меѓу 31 март и 1 април, осомничениот заедно со уште три лица, провалиле во …