Заради извршување градежни активности, патот Прилеп - Битола денеска затворен за сообраќај

Заради извршување градежни активности, патот Прилеп – Битола денеска затворен за сообраќај

Денеска, среда 27 март, патот Прилеп-Битола ќе биде затворен за сообраќај заради изведување на градежни активности кај мостот на реката Шемница.

Во известувањето од АМСМ се вели:

„Времена измена на режим на сообраќај на државен пат Р1101 делница Прилеп – Битола заради интензивирање на градежни активности во врска со проект ‘Санација на трупот на патот кај мост на река Шемница на Државен пат Р1101 км 85+903, делница Прилеп – Битола’, и тоа од 27.03.2024 ќе има целосно затворање на делницата“.

Прочитајте повеќе

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Реална потреба или празниците и распустот ги натераа административците да се повлекуваат од членството во …