Жална Македонија: Коњ врзан и влечен од автомобил

Жална Македонија: Коњ врзан и влечен од автомобил

Во Скопје, коњ врзан и влечен за автомобил.

На снимката се гледа како коњот паѓа на земја, по што возилото застанува. Од автомобилот излегуваат тројца луѓе за да го кренат коњот, после што продолжува влечењето на коњот.

Со оглед на тоа што од видео снимката јасно се гледаат регистерските табли на автомобилот SK – 555 – SR, се очекува надлежните институции брзо да реагираат, да ги пронајдат и санкционираат сторителите на овој гнасен и нечовечки чин.

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …