16 дена активизам против родово базирано насилство

16 дена активизам против родово базирано насилство

„Ние како Мисија, работиме напорно да ги подржиме промените на законите кои ќе понудат подобра заштита на жртвите од родово – базирано насилство. Уште повеќе, вложуваме во стратешки напори да го зајакнеме целиот правoсуден систем“, рече Селма Меховиќ, посебен советник на Шефот на мисијата на ОБСЕ во Скопје

Прочитајте повеќе

Полициска акција во затворот Идризово

Полициска акција во затворот Идризово

Во најголемиот затвор ,,Идризово” во Скопје, денеска биле извршени претреси. Од обвинителството ја потврдуваат акцијата, …