AI Tech Summit

AI Tech Summit- Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

За прв пат во Скопје, од 29-ти до 30-ти септември 2023 година во салата на Националната Опера и Балет, ќе се одржи водечки меѓународен високо-технолошки самит. Темата на самитот е истражувањето на моќта на вештачката интелигенција и новите технологии.

Светски реномирани експерти за вештачка интелигенција од водечките светски комании како Microsoft, Google, Spotify, BBC, Boston Consulting Group, Wipro, Universal Robots и други, ќе бидат дел од говорниците и панелисти на првото издание на „AI Tech Summit“ во Скопје.

Главни теми кои ќе ги опфати самитот се: иднината на работата во ера на Вештачка интелигенција, етичките и правните норми и нивна примена, користењето на вештачката интелигенција во индустриите, како и соработката и ко-еволуција на вештачката интелигенција со луѓето за унапредување на човештвото.

“AI Tech Summit“ e во организација на TBM Group, водечка европска компанија за организација на светски реномирани конференции.

За повеќе информации и билети, посетете ја веб страната www.techsummit.ai

Следете го “AI Tech Summit” на социјалните медиуми и поврзете се со светски познати експерти.

Билетите се ограничени. Не пропуштајте ја шансата да ја обликувате иднината. Бидете дел од револуцијата на вештачката интелигенција.

Прочитајте повеќе

ЛЕД светла за чистење заби при долги патувања

Матуранти од „Михајло Пупин“ измислија уред со ЛЕД светла за чистење заби при долги патувања

Отворени сме за соработка со заинтересирани компании, со цел да се задоволи потенцијалната голема светска …