Eвакуирана американската амбасада во Картум, Судан

Eвакуирана американската амбасада во Картум, Судан

Вашингтон ја затвори американската мисија во Картум на неодредено време, но илјадници американски граѓани останаа во источноафриканската земја

Прочитајте повеќе

„Мајорка не е на продажба“ - протести против туристите

„Мајорка не е на продажба“ – протести против туристите

Локалното население во повеќе места во Шпанија се чувствува сѐ повеќе преплавено од туристите. Масовниот …