Илјадници украински деца се однесени во Белорусија, покажува истражување на универзитетот Јеил

Илјадници украински деца се однесени во Белорусија, покажува истражување на универзитетот Јеил

Многу од децата биле изложени на политичко и културно образование, како и воена обука за да им служат на политичките интереси на Белорусија и Русија

Прочитајте повеќе

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

„Наш заеднички интерес е Путин да ја загуби оваа војна“, рече украинскиот претседател во емотивниот …