полиција

Од билтенот на СВР Битола

Соопштение од СВР Битола

На 16, 17 и 18 јули на подрачјето на СВР Битола беше спроведена засилена контрола во областа на сообраќајот, при што е констатирано дека 179 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената, 48 возачи управувале возило без возачка дозвола, 11 возила биле со измината регистрација, 6 возачи разговарале на мобилен телефон додека управувале возило, а 46 возачи управувале возило под дејство на алкохол и биле исклучени од сообраќај.

За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

Прочитајте повеќе

Дизелот поскапува за 2 денара, бензините остануваат со истата цена

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕВУ) донесе одлука за …