„Сите против коронавирусот“ - голема хуманитарна акција на СДСМ – Прилеп

„Сите против коронавирусот“ – голема хуманитарна акција на СДСМ – Прилеп

Соопштение на ОО на СДСМ Прилеп:

Општинската организација на СДСМ-Прилеп, под мотото „Сите против коронавирус“, денеска започна со спроведување на голема хуманитарна акција, со која на социјално загрозени семејства, самохрани родители, стари и изнемоштени лица ќе им бидат донирани над 1.000 пакети со намирници за храна и средства за хигиена.

Почитувајќи ги мерките и препораките за заштита од коронавирусот, на околу 100 семејства од населбата Варош денеска им беа донирани хуманитарни пакети.

Хуманитарната акција продолжува и во наредните денови, во градот и населените места од општина Прилеп, каде има семејства и граѓани од социјален ризик.

Во овие тешки околности за нашиот град и за државата, повикуваме и поттикнуваме на солидарност и хуманост. Сите заедно да им помогнеме на ранливите, болните, сиромашните. Да покажеме лична одговорност и да водиме грижа еден за друг. Да ги почитуваме мерките за заштита и заедно да ја победиме пандемијата на коронавирусот.

Прочитајте повеќе

полиција полицајци

Двајца полицајци се сомничат дека примиле поткуп за да не констатираат сообраќаен прекршок

Тие се сомничат дека на 04.07.2024 околу 23.00 часот на ул.„Даме Груев“ во Скопје, при …