Голем број граѓани на Кочани излегоа да помогнат во гаснењето на пожарите кои избувнаа попладнево над градот и веќе зафатија 2-3 куќи на периферијата на градот, дозна „Мета“.

„Се надеваме дека до сабајле пожарот ќе биде изгаснат, но ситуацијата е навистина тешка“, вели соговорникот на „Мета“ кој заедно со други сограѓани им помагаат на пожарникарите.

Попладнево избувнаа два пожара во ридскиот предел над Кочани, кои зафатија десетици хектари шума, нискостеблести растенија и лозови насади, па се проширија кон куќите на самата периферија во западниот дел на градот.

Извор:МЕТА