Во недела боево гаѓање на стрелиштето „Леково“

Полициската станица од општа надлежност – Прилеп, им соопштува на граѓаните од општина Прилеп дека согласно годишната програма, во недела, 3.ноември во периодот од 08 до 16 часот, на стрелиштето „Леково“ ќе се врши боево гаѓање.

Посебно се известуваат граѓаните кои собираат лековити билки и сточарите од околните населени места, за да не дојде до несакани последици, во посочениот временски период да не собираат билки и да не ја напасуваат стоката на стрелиштето или во неговата близина.

Прочитајте повеќе

Дневната евтина струја се враќа утре за околу 200.000 домаќинства

Од утре од 13 до 15 часот домаќинствата ќе имаат на располагање и плаќаат дневна …