Вработените во обвинителствата и во судовите идната недела стапуваат во штрајк

Вработените во обвинителствата и во судовите идната недела стапуваат во штрајк

Повеќе од 2.500 вработени ќе го изразат незадоволството од висината нивните плати, кои во просек изнесуваат околу 25.000 денари. Тие бараат зголемување за 78 проценти, колку што изнесуваше зголемувањето на платите на избраните и именуваните функционери

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …