Авто-мото

Вести од светот на автомобилите и моторциклите.

Премиера на новата S класа на Mercedes-Benz

Премиера на новата S класа на Mercedes-Benz

Новооткриениот салон на S-класата е опишан како еден од најтехнички напредните автомобили што Mercedes-Benz некогаш ги пуштил во сериско производство и има коефициент на отпор на воздухот од само 0.22 Cd. Најголемата разлика помеѓу ривалите, Ауди А8 и БМВ Серија 7, е новоразвиениот бензинско-електричен хибриден погон. Новиот модел S580e ветува …

Прочитајте повеќе »

Peugeot го претстави освежениот 3008 со плаг-ин хибрид за 2021

Peugeot го претстави освежениот 3008 со плаг-ин хибрид за 2021

Најголема меѓу стилските измени е новиот преден дел на кој има решетка без рамка, преобликувани доводи за воздух и нови вертикално ориентирани ЛЕД дневни светла, кои исто така функционираат како индикатори. Бројот на моделот е исто така применет над решетката за прв пат. Посуптилно рестилизираниот заден дел добива LED светла …

Прочитајте повеќе »

BMW со една од најинспиративните реклами во авотиндустријата

BMW со една од најинспиративните реклами во авотиндустријата

Извршниот директор на Мерцедес, Dieter Zetsche, овој месец официјално замина во пензија. Во BMW одлучија да му се заблагодарат на Zetsche како на најголемиот “инспиративен конкурент” од Mercedes. Целата приказна започнува со пензионирањето на Zetsche во компанија каде што ги поздравува своите вработени и си заминува со својот официјален возач …

Прочитајте повеќе »