Audi Q8

Надградениот Audi Q8 – Експресивен дизајн и нова технологија на осветлување

Ревидиран, дарежлив, впечатлив: надворешниот дизајн

Со својот експресивен дизајн, ревидираниот Q8 е спортско, елегантно SUV купе од брендот со четирите прстени. Со својата чиста форма, дарежливите површини и јасните волумени, Q8 дава динамична слика. Краткиот превес и долгото меѓуоскино растојание создаваат спортски, елегантни пропорции кои можат да се нагласат со карактеристични надворешни бои и тркала.

Непогрешливо моќниот и исправен Audi Singleframe со дизајн од октагон сега импресионира со вертикални влошки. Тие се распоредени во форма на солза во основната надворешност и дизајнирани во форма на L во надворешното пакување S линија и SQ8 TFSI1. Ова на прв поглед јасно покажува дека Q8 припаѓа на врвните модели на Audi и јасно го разликува од моделите А. Самоуверениот изглед на Q8 е нагласен со новите истакнати доводи за воздух, кои се јасно интегрирани во основната архитектура на автомобилот.

audi a8

Нов вид индивидуализација: фарови и задни светла

LED фаровите со висок интензитет го осветлуваат патот во Q8 стандардно; Матрикс LED фаровите се достапни како опција. Достапни се и HD Matrix LED предни светла со ласерско светло на Audi, кои работат со 24 LED диоди и секоја ласерска диода со голема моќност и веднаш се препознаваат преку синото амбиентално светло вградено во фаровите. Ласерската светлина станува активна почнувајќи од 70 km/h и значително го зголемува опсегот на долгото светло. Ново за врвните фарови се дигиталните дневни светла. Тие му даваат на Q8 карактеристичниот и непогрешлив изглед со тоа што му дозволуваат на корисникот да избере еден од четирите индивидуални светлосни потписи преку MMI. Не е ново само проширениот опсег на функции на фаровите – нивниот дизајн е исто така свеж. Повисокото позиционирање на дневните светла му дава на Q8 поголема визуелна ширина, а исто така создава течна, формална врска помеѓу фаровите и Singleframe. За прв пат, Q8 има и големи дигитализирани OLED задни светла (OLED = органска диода што емитува светлина) како опционален додаток, кои исто така имаат четири дигитални светлосни потписи во врска со фаровите.

audi a8

Декор, бои, тркала: Вистинскиот опсег на опрема за секој вкус

Со најновата надградба на производот, Audi уште еднаш ја рафинира гамата на опрема за Q8. Шевовите на облогата на седиштето во основниот модел сега се стандардни во контрастна сива боја. Достапни се и девет украсни влошки за избор. Дополнително на достапните опции во гамата на опремата се: природно металик боја за стандардниот модел, карбон мат и алуминиумско линеарно сребрено сиво за Q8 со спортски пакет S линија, како и за SQ8 TFSI1. За дополнително да се нагласи карактерот на Q8, достапни се три нови завршетоци. Audi Sport GmbH нуди Sakhir Gold, Ascari Blue и Chili Red, сите како метални завршетоци. За опсегот на тркала им нуди на клиентите избор од пет нови дизајни на тркала, со големини кои се движат од 21 до 23 инчи за јасна предност во однос на конкуренцијата.

Прочитајте повеќе

Skoda Superb

Претставена новата Škoda Superb: Повеќе простор и удобност, шест ефикасни погонски единици и иновативни безбедносни системи (ВИДЕО)

Четвртата генерација на Škoda Superb се надоврзува на јаките страни на својот претходник, нудејќи уште …