Поради зголеменото загадување, јавниот градски превоз во Битола денеска ќе биде бесплатен

Согласно Одлуката за субвенционирање на бесплатен јавен градски превоз на патници во денови со високи нивоа на концентрации на суспендирани честички РМ10 во амбиентниот воздух над 100 μg/m3, донесена од Советот на Општина Битола на 23.12.2019 година, денеска 31 јануари, јавниот градски превоз е бесплатен. 
На сите автобуси кои се вклучени во јавниот превоз, ќе бидат истакнати табли дека превозот е бесплатен. 

Прочитајте повеќе

Средба на претседателот Стево Пендаровски со претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лејен

Претседателот Стево Пендаровски, денеска во Софија оствари средба со претседателката на Европската Комисија, Урсула фон …