Прилеп: Дежурни маркети и аптеки за време на Велигденските празници

Прилеп: Дежурни маркети и аптеки за време на Велигденските празници

Сервисни информации за работата на маркетите, аптеките и волонтерската служба на Општина Прилеп, за време на забраната на движење во Прилеп во сабота, недела и понеделник, 18, 19 и 20 април:    

Дежурни маркети:

„ФУТУРА“………………………..тел:075 395 408

„СТИБЕРА“………………………тел:076 741 572

„ИРНЕКС“………………………..тел:075 308 683

„ТИНЕКС“………………………..тел:071 275 684

„БОНИТА“………………………..тел:070 353 609

„ЏИМИ МАРКЕТ“………………тел:076 790 772

„МЕГА МАРКЕТ ПАТА“……..тел:070 259 199

„НОВА САНДРА“………………тел:075 415 454

„МАРКЕТ НОВА ПЛУС“…….тел:070 502 703

Работното време на маркетите е од 07.00 до 15.00 часот, доставата на нарачаната роба маркетите ја вршат со сопствен превоз.

Дежурна аптека во петок, сабота и недела, 17, 18 и 19 април:

„Ремедија“…………………….тел:048/423-455

Дежурна аптека од понеделник 20 април, до недела 26 април:

„Мента Фарм 2“……………..тел:070 711 651

Работното време на аптеките е 24 часа, по телефонски повик од лекарски тим од здравствената установа каде се спроведува дежурството.

Волонтерска служба на Општина Прилеп:

Контакт телефони: 048 401 700 и 0800 00 210

Во сабота и понеделник, 18 и 20 април, волонтерската служба на Општина Прилеп ќе биде достапна 24 часа, исклучиво за доставување на лекарства.

Прочитајте повеќе

Убедлива победа на Лабуристите – Стармер вети нов почеток

Убедлива победа на Лабуристите – Стармер вети нов почеток

На парламентарните избори во Велика Британија, според прогнозите објавени од Би-Би-Си, опозициските Лабуристи освоиле 410 …