fiat colors

Fiat: Збогум сиво, добредојде за боите

„ИТАЛИЈА. ЗЕМЈАТА НА БОИТЕ.​ FIAT. МАРКАТА НА БОИ“. Денес е пробивот за FIAT и неговиот имиџ на брендот, кој го запира производството на сиви автомобили и го поздравува неговиот сосема нов шарен свет

Од денеска, FIAT престанува да произведува сиви автомобили. Одлуката е донесена за да се нагласи важноста на боите во животот, отелотворувајќи го италијанскиот начин на живеење и потврдувајќи ја вредноста на брендот.

Италија е поврзана со светли бои како што се Италијанското Море, Сонцето на Италија, Земјата на Италија и небото на Италија; пејзажи кои на FIAT му даваат многу инспирација за своите автомобили. Стратегијата е имплементирана за да додаде посебна карактеристика на автомобилите на FIAT на автомобилскиот пазар, бидејќи 2023 година е година на извонредна промена за брендот.

„Ги прекршивме правилата: решивме да го запреме производството на сиви автомобили FIAT. Ова е предизвикувачко и нарушувачко и има за цел дополнително да го зајакне лидерството на FIAT како бренд на радост, бои и оптимизам. Италија е земја на боите и, почнувајќи од денес, и автомобилите на FIAT – изјави Оливие Франсоа, главен извршен директор на FIAT и глобален директор за маркетинг во Stellantis – Овој избор дополнително им ги пренесува на луѓето вредностите на италијанската ДНК отелотворена од Бренд. FIAT сака да ги инспирира луѓето да живеат со оптимизам и позитивност, а тоа ќе биде и една од мисијата на новиот Fiat 600e, електричен за семејства и пријатели, кој ќе биде претставен на 4 јули“.

Прочитајте повеќе

Skoda Superb

Претставена новата Škoda Superb: Повеќе простор и удобност, шест ефикасни погонски единици и иновативни безбедносни системи (ВИДЕО)

Четвртата генерација на Škoda Superb се надоврзува на јаките страни на својот претходник, нудејќи уште …