Премиерката на Исланд се приклучува кон штрајкот поради родовиот јаз во платите

Жените во Исланд беа повикани денеска да одбијат платена и неплатена работа, како и домашни обврски. Планираното излегување на улица го означува првиот целодневен штрајк на жените од 1975 година

Прочитајте повеќе

Од француски воз била украдена торба со безбедносни планови за Олимпијадата во Париз

Инженерот кажал дека неговиот службен компјутер и двата USB-стикови содржеле чувствителни податоци во врска со …