СВР Битола со апел до матурантите за достоинствена прослава на матурските вечери

СВР Битола со апел до матурантите за достоинствена прослава на матурските вечери

Соопштение на СВР Битола:

СВР Битола им ја честита матурата на генерација матуранти 2021-2022 година

Со цел достоинствено прославување на матурските вечери, без безбедносни последици на матурантите АПЕЛИРАМЕ :

–   да не се користи алкохол и психотропни супстанции

–   да се почитуваат правилата за возач почетник,

–   да не се управуваат моторни возила без положен возачки испит или под дејство на алкохол и психотропни супстанции,

–   да не се доведуваат до конфликтни ситуации и физички напади,

–   да не се употребува огнено оружје и пиротехнички средства.

–   и потребно е максимално да се почитуваат законските правила и прописи.

ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА СИТЕ, СЕКОЈ Е ОДГОВОРЕН!

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …