Партиска хроника

Известувања и прес конференции од политички партии.

Николовски: СДСМ започнува со караванот трибини ,,На прав пат”!

Прес конференција, Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ: Почитувани граѓани, На прав пат сме! Најголемите проблеми се зад нас, се движиме во вистинска насока, а патот што го избравме ни гарантира подобро утре. Тоа е патот на раст на платите, на градежната офанзива, патот преку кој парите одат кај граѓаните. …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Набавено и ставено во функција ново современо комунално возило за собирање отпад

Филип Попоски – Портпарол на ОО СДСМ – Прилеп Почитувани, Локалната власт предводена од СДСМ и градоначалникот Јованоски, на секој чекор докажуваат дека заштитата на животната средина е еден од главните приоритети. Набавката и ставањето во функција на ново и најсовремено комунално возило за собирање на рециклиран отпад, е уште …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Поставен нов асфалт на улиците „11.Октомври“ и „Стеван Апостолоски“

Александар Ѓорѓиоски – ОО СДСМ – Прилеп Почитувани, Локалната власт предводена од СДСМ и градоначалникот Јованоски, со забрзано темпо работи на подобрување и уредување на патната инфраструктура во општина Прилеп. Делот од улицата „11.Октомври“ во централното градско подрачје, кој беше во исклучително лоша состојба и со големи оштетувања на постоечкиот …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Градиме по план – реконструирани и асфалтирани над 45 улици во градот

Прес конференција на Кире Тинтоски, советник од СДСМ – Прилеп: Како никогаш досега, на целата територија на Општина Прилеп се реконструираат и се асфалтираат улици и патишта. Општина Прилеп предводена од СДСМ и градоначалникот Јованоски, интензивно инвестира во изградба на нова, како и подобрување на веќе постоечката патна инфраструктура во …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Со новите автобуси на метан ја штитиме животната средина

Прес конференција на Стефани Петреска, портпаролкa на ОО на СДСМ – Прилеп: Почитувани, Прилеп е првиот град во државата кој во јавниот превоз воведе автобуси на метан. Конечно граѓаните на Прилеп добија градски превоз каков што заслужуваат, современ, конфорен и навремен, а пред се’ превоз со кој ја штитиме животната …

Прочитајте повеќе »

Костадинов: Правната држава функционира, ги поддржуваме истражните органи да ја продолжат истрагата

Изјава за медиуми на СДСМ, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ: Почитувани граѓани, Правда мора да има! Градењето на независен правосуден систем ги покажува вистинските резултати. Правната држава функционира, неселективно за сите. Никој не е над законите и секој ќе одговара за своите постапки. Целосно ги поддржуваме напорите на …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Незаконитоста и корупцијата беа карактеристика на владеењето на Марјан Ристески и ВМРО-ДПМНЕ

Реакција на ОО на СДСМ – Прилеп на прес конференцијата на ОК на ВМРО-ДПМНЕ: Доследно почитување на позитивните законски прописи и поставување на интересите на граѓаните како врвен приоритет, се одлика на работењето на СДСМ и градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски. Незаконитоста и корупцијата беа карактеристика на претходната локална …

Прочитајте повеќе »

СДСМ Прилеп: Новото противпожарно возило е доказ за грижата на Општина Прилеп за заштита на имотите на нашите сограѓани

Прес на Александар Китаноски, член на Советот на општина Прилеп од редовите на СДСМ: Почитувани, Зајакнувањето на капацитетите на Територијалната противпожарна единица од Прилеп, е еден од главните приоритети на градоначалникот Јованоски и СДСМ. Од вчера, прилепската противпожарна станица е засилена со ново, современо противпожарно возило за брзи интервенции, со …

Прочитајте повеќе »